Header Ads

Yeni

Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri

Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri. En güncel veriler. 
Bu sayfa Türk askerinin gücünü merak eden arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlıdır. 
Türk Silahlı Kuvvetleri envanteri dışında ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerin askeri envanterleri sayfamıza eklenecektir. 
Öncelikle türk ordusu en güçlü ordular içinde 8. En güçlü nato ülkeleri içinde ise 2. Sırada yer almaktadır. Özellikle terör ile mücadele ve sınır güvenliğini korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri her geçen gün envanterini çeşitlendirip çoğaltıyordur. İşte Türk silahlı kuvvetleri envanteri karşınızda









Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri'nin en büyük gücü onlar. 
450.000 aktif personel 
20.000 SAT ve SAS komandosu
15.000 Bordo bereli








Türk ordusunun hızlı ve güvenle ilerlemesi ve şehir içi savaşları,çatışmaları veya kırsal bölge asker sevkiyatı için güven veren Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri içinde bulunan zırhlı araçlar. 
7.550 adet Zırhı araç ve zırhlı muharebe aracı
Bmc mrap,bmp,otokar,fnss gibi firmaların tanınan bmc,mrap,btr-10 ve diğer serileri,otokar kobra,fnss pars gibi ve daha bir çok model zırhlı araç türk silahlı kuvvetleri envanterinde bulunmaktadır.








Türk kara Kuvvetlerinin bel kemiği türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için en önemli kara aracı tanklar. Onlar türk ordusu için delinmez zırh ve bükülmez bilek hem şehir hem kırsal savaşlar için en büyük kara gücü. 
3.778 adet tank
Leopard 1,Leopard 2,m48 patton,m60 patton, sabra ve yakın gelecekte milli takımız olan altay. Altay tankının envantere girmesi ile m48 patton tankları envanter dışına çıkarılacaktır.








Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için karadan hedef imha edici  operasyon gücü olan Çekili topçular,kundağı motorlu obüsler çoklu roketatarlar
Sınırda tehdit oluşturan hedeflerin bu Silahların menziline girdiği anda yok etmek için çok büyük bir güç. Özellikle topçu birlikleri saldırı anında bir ordunun hava desteğinden sonra gelen en büyük destek gücüdür. 
677 adet çekili topçular
Yerli üretim panterler ile diğer devletlerden alınmış olan silahlar.
845 adet kundağı motorlu obüs
T-155 fırtına ve diğerleri. Aktif olarak yerli üretim olan t-155 fırtına.
811 adet çoklu roketatarlar bir diğer ismi ile çok namlulu roketatarlar
Kasırga,toros,bora gibi çoklu roketatar sistemleri aktif olarak kullanılır bunun dışında abd üretimi çoklu roketatar sistemleri kullanılmaktadır. Bora etkin menzili ile kolayca yunanistan'ın başkenti atinayı vuracak güçtedir.







Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için en büyük vurucu güç (SRBM) bir diğer adı ile balistik füze. Kıtalar arası çok uzaktaki hedefleri vurabilme ve kimyasal,biyolojik,nükleer başlık taşıma özellikleri ile dünyanın en güçlü tahrip etkisine sahip silahları balistik füzelerdir diyebiliriz. Düşman ülkenin hava üslerini,önemli hedeflerini vurmak için kullanılır. Fakat rakibi ise hava savunma sistemidir hava savunma sistemine yakalanmazsa bir diğer ülkenin kabusu olabilir. Çünkü herhangi bir savaş düşünüldüğünde düşmanın en büyük gücü olan hava gücünü yani askeri hava alanlarını imha ederseniz savaşın dolaylı galibi siz olursunuz. İşte birçok komşu ülkede bulunan Esed rejiminin Sovyetlerden kalma scud balistik füzelerine ve iranın sahaab balistik  füzelerine karşı Yerli üretim Yıldırım balistik füzesi.
90 adet Yıldırım JI(150km),JII(250-300km) şu an envantere dahil ve daha uzun 500km menzili hedef edinen Yıldırım JIII Türkiyenin ve dostlarının güveni olup düşmanlarının korkusu olacak. Bu yerli balistik füzeler roketsan tarafından üretilmektedir. İlk balistik füze yapımında yıldırım JI'de çin'den destek alınmış ve bir Çin balistik füzesi örnek alınmıştır.









Türk Silahlı Kuvvetleri Envanterinde bulunan hem havadan personel hemde mühimmat taşımak için hızlı ve güçlü bir orduyu hızlı yapan helikopterler türk Silahlı Kuvvetleri'nin aktif gücü onlar.
448 adet nakil,personel, genel maksat helikopteri
11 (+3) sipariş yük taşıma helikopteri
Skorsky s-60,skorsky s-70,eurocopter cocugar,uh-bell,mil mi 17,ch-47 chinook türü helikopterler.





Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için Türk ordusu için düşmanın korkulu rüyası saldırı helikopterleri. Yüksek manevra ve havadan kara hedeflerini koruma ve karşı hedefi yok etmek için büyük bir güçtür. 
64 adet saldırı helikopteri
24 super cobra,40 atak







Türk Silahlı Kuvvetleri Envanterinde karşımıza çıkan insansız hava aracı ihalar. Özellikle silah taşıyabilen ihalar hem uçakların saatlik uçma maliyetinin çok altındalar hem keşif görevleri için bir adım öndeler. 
122 adet insansız hava aracı
İlk iha israilden alındı horon ve yıllar sonra iha üreten sınırlı ülkelerden biri Türkiye oldu. Bayraktar iha gibi birçok iha ve daha proje olan ihalar kimi seri üretimde kimi seri üretime geçip geliştirilecekler.








Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için özellikle Türk Hava kuvvetleri için bel kemiği savaş uçakları. Özellikle her görevde en hızlı,en aktif,en tahrip edici ve en korkutucu görev onlarındır. Vede türk hava kuvvetleri en güçlü hava kuvvetlerinden biridir. Hem karşı düşman uçaklara hem düşmanın kara ve stratejik hedeflerini yok edip,tahrip etmek onların görevidir. İşte bakalım türk hava kuvvetlerinin savaş uçağı gücüne. 
207 adet savaş uçağı
F-16,F-4 phantom ve yakın gelecekte 100 adet  F-35 lightning, 250 adet (yerli savaş uçağı) tfx. 2020de f-4 2030da ise f-16'lar tarihe karışacak.












Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için nakil destek uçakları vazgeçilmez bir güç. Hem havadan cephane,personel desteği sağlayıp hemde ittifak ülkelere ve diğer birliklere askeri araç kolayca taşınabiliyor.
64 adet nakil uçağı
Airbus m400 atlas
,C-130 hercule,CN-235 gibi uçaklar türk hava kuvvetleri envanterinde bulunmakta.








Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için bir önemli de hava ihbar radar,kontrol ve strotanker yakıt destek uçakları. Awacs adı verilen uçak erken uyarı lojistik ve radar görevi görmekte. 
11 adet Awacs uçak
7 adet strotanker uçak
Boeing 737 ve Boeing 777 türü uçaklar.
Boeing bir amerika firmasıdır.








Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için muazzam vurucu güç olan savaş uçağı füze ve bombaları. Her savaş uçağının kanadında olmazsa olmaz olan vede hedefleri yok etmek için kilit olan füzeler.
9.334 adet havadan karaya güdümlü füze,bomba
2.215 adet düşman savaş uçaklarına karşı kullanılan havadan havaya güdümlü füze
Agm-65,Som,Neb,mk Rockeye,agm harm anti radar füzeleri ve birçok füze ve çeşidi türk hava kuvvetleri envanterinde yer almaktadır.











Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için bir diğer savunmanın en büyük karada ama havaya etkili olan silahı desek doğru olur. Onlar hem balistik füzelerle hem savaş uçağı füzelerine hemde savaş uçaklarına karşın en büyük silah. 
194 adet hava savunma sistemi
Sam,Stinger,hisar. Yakın zamanda bu çeşitlilik içine s-400 hava savunma sistemi rusya'dan eklenecek. S-400 en iyi hava savunma sistemlerinden biri hatta yeni üretilecek s-500'den sonra en iyi hava savunma sistemi. Aynı anda 300'den fazla hedefi kontrol edebiliyor ve menzili çok yüksek olduğu için hedefi çok uzaktayken belirleyip yok edebiliyor.








Türk Silahlı Kuvvetleri Envanteri için kara dedik hava dedik şimdi sıra denizde. Sudan gelen düşman için olanlar dev birer rakip. Türk donanması Akdeniz için çok büyük bir güç. Vede yeni milgem projesi ile çok çeşitli savaş gemileri ile 1 adet uçak gemisi türk deniz Kuvvetlerine dahil olacak.
194 adet deniz aracı
17 denizaltı
28 savaş gemisi

Hiç yorum yok

Eğer yazımızı beğendiyseniz yorumlarınızla bize destek olabilirsiniz.