Header Ads

Yeni

En güçlü 10 hava kuvvetleri

        EN GÜÇLÜ 10 HAVA KUVVETLERİ
1- Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri
Bildiğimiz üzere dünyanın süper gücü olan abd çok geniş ve büyük hava filosuna sahip. Ve hava operasyonlarında bu gücünü kanıtlamakta.
2-Çin Hava Kuvvetleri 
Amerika hava kuvvetlerinden sonra en çok Uçak ile 2.sıra onların. Hiç hava operasyonu yapmasalar da güçlerini yaptıkları tatbikatlar ile gösteriyorlar. 
3-Rusya Hava Kuvvetleri
Rus hava kuvvetleri Sovyetler döneminde büyük bir yıkımdan sonra tekrar giderek gücünü arttırıyor. Özellikle nato uçakları ile Karadenizde girdiği it dadaşlarında galip olarak güçlerini kanıtlıyorlar. 
4-Hindistan Hava Kuvvetleri 
Genellikle keşmir üstünde Pakistan uçakları ile it dalaşına girip hava güçlerini böyle kanıtlarlar. Fakat pek başarılı hava kuvvetlerine sahip değiller. Pilotları yeterince eğitimli değil ve uçakları çok sık bakımdan geçmiyor. Fakat sayı olarak çok sayıda ve çeşitli uçaklara sahipler. 
5- Kuzey Kore Hava Kuvvetleri 
Genellikle balistik füze denemeleri ile tanıdığımız Kuzey Kore hava kuvvetleri adına oldukça güçlü fakat eski tür ve orta derecede modern uçaklara sahipler bu onları biraz geri itse de tatbikatlarında havada adeta düşmanın üstüne çöken  kara bulut oldukları söylenebilir. 
6-Güney Kore Hava Kuvvetleri 
Kuzey Kore gibi bir tehdide karşı her anlamda güçlü olmaları lazım ve güçlüler. Modern ve multi-role Savaş uçakları ile Kuzey Kore'den modern bir hava gücüne sahipler. Pilotları Abd tarafından en iyi derecede eğitildiği için güçlerini sahada görmesek de güçlü bir hava kuvvetlerine sahip olduklarını söyleyebiliriz. 
7-Fransa Hava Kuvvetleri 
NATO kapsamında yaptıkları tatbikatlar ve operasyonlar ile Ortadoğu'da güçlerini kanıtladılar. Genellikle Rusya ile Karadenizde nato adı altında karşı karşıya gelip rus uçakları ile it dalaşına giriyorlar. 
8-Japonya Hava Kuvvetleri
Sadece tatbikat ile güçlerini gördüğümüz son derece modern ve teknik bir hava gücüne sahipler. Eğer bir savaş olursa uçakları ile değil akılları ile düşmanı yenebilirler diyebiliriz. 
9-Mısır Hava Kuvvetleri 
Mısır Yemen'de yaptığı operasyonlar ile kalitesini gösteriyor. Ortadoğu'nun en güçlü hava kuvvetleri olan mısır hem çok çeşitli savaş uçakları ile hem de yaptığı operasyonlar kendini kanıtladı. 
10- Türk Hava Kuvvetleri 
Terör operasyonları olsun sınır ötesi operasyonları olsun en aktif ve en çokhavada kalan hava kuvvetleri diyebiliriz. Havadan yerin kabusu olan Türk Hava Kuvvetleri her gün güçlenmekte .Ayrıca yakın zamanda yerli uçak projesi olan Tfx hayata geçirilecektir.

Dünyanın en güçlü 10 hava kuvvetleri videomuz


Hiç yorum yok

Eğer yazımızı beğendiyseniz yorumlarınızla bize destek olabilirsiniz.