Header Ads

Yeni

En çok tankı olan 10 ülke

1-RUSYA
Tank üretimini en seri şekilde yapan ülke Rusya SSCB döneminden bu yana ürettiği tankların sayısı 200.000+ fazladır. Bu tanklar eski Sovyet devletlerinde kaldı kimi kullanılamaz hale geldi %65i envanter dışına çıkarıldı. Rusya'nın en güvendiği tanklar bundan 10-15 yıl öncesine kadar T-72 olmuştu fakat amerikanın ırak işgalinde hem m-60 Patton'lara hem m1a1 abrams tanklarına yenik düşmüştür.
2-ÇİN HALK CUMHURİYETİ
Çin ilk olarak rus tanklarını taklit ile tank üretimine başlamıştır. Type olarak adlandırılan projede rusların birebir tankları taklit edilmiştir. Fakat Type-90 ve diğer modelleri çin'lilerin kendine özgü bir tasarımı ile üretilmiştir.
3-AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Amerika en güçlü tank olan  abrams tanklarına sahiptir. Irak işgalinde ırak 4.500 Tank kaybederken abd sadece 10 abrams kaybetmiştir bunların içinden 1'i köprüden suya düşmüş diğeri ise dost ateşi ile vurulmuştur. Irak ordusu t-55/t-64/t-72 gibi tanklara sahipti. Ve o tanklarda gece görüş sistemi yoktu bu nedenle abd tanklar ile gece operasyon yaparak adeta 4.500 tankı işgal süresince hurda etmiştir.
4-HİNDİSTAN
Hindistan bir kısım rus bir kısım çin yapımı tanklara sahiptir. Ve Tank anlamında yerli olarak arjun tankını üretmişlerdir. Hindistan gelecek yıllarda daha güçlü tank üretmek için büyük projeler sürdürmektedir.
5-MISIR
Mısır ordusu hem hava hem kara hem deniz olarak Ortadoğu'nun en güçlü ordusudur. Bunun haricinde mısırın 2.000 civarı rezerv olarak tutulan tankının olduğu da tahmin edilmektedir. Mısır ordusu biraz modernize konusunda kötü olsa da abd desteği ile tüm silahları yenilenip modernize edilmektedir.
6-KUZEY KORE
Kuzey Kore eski ve biraz arızalı tanklara sahip olsa da bu eksikliği Çin modernizesi ile kapatmak'da abd ve Güney Kore için tehdit olan kuzey kore. Güney kareye ve abd'ye kıyas ile çok döküntü ve hurda diye tabir edeceğimiz tanklara sahiptir.
7-İSRAİL
İsrail yom kippur savaşı ile tanklarını kanıtladı. Suriye ve Mısır ile savaşan israil 2.000 tank kayıp ederken. Suriye 2.500 mısır 2.000 Tank kaybedetmiştir. İsrail silahlarının abd teknolojisi ve desteği ile üretildiğini düşündüğümüzde zaten anlarız ne kadar dayanıklı tanklara sahip olduklarını. Merkava ve şu an tsk envanterinde olan Sabra tankları israil üretimidir.
8-TÜRKİYE
sınır güvenliği düşünüldüğünde birçok komşusu olan Türkiye bu açıdan güçlü olmak zorunda ve güçlü de. Çogu tankı eski olan tsk buna önlem olarak altay tankı envantere girmeye başlayınca artık çogu çalışır vaziyette olmayan m48 Patton tanklarını envanter dışına çıkaracaktır. Fırat kalkanı harekatı ile sınır güvenliğini koruyan Türkiye kara gücü olan tanklarını da ispatlamıştır. O harekat içinde çoğu m-60 patton bir kısmı Sabra çok az kısmı leopard 2 olmak üzere tanklarını muharebeye sürmüştür.Ayrıca yakın zamanda ALTAY TANKI'nında hizmete girmesi bekleniyor
9-PAKİSTAN
hem Afganistan hem Hindistan tehdidi olan Pakistan gücünden ödün vermemek için soğuk olarak Savaş verdiği Hindistan gibi gelişmiş Tank projesi yürütmektedir. Al-Khalid tankı Pakistan üretimi bir Tanktır.
10-UKRAYNA
Rusya ile bir kısım Savaş veren ukrayna eski Sovyet tankları ve kendi üretimleri olan T-84 oplot tanklarına sahip. Biraz eski bir güç olsa da tankları modernize ile diri tutmaktadırlar.

Hiç yorum yok

Eğer yazımızı beğendiyseniz yorumlarınızla bize destek olabilirsiniz.